Meester in IT

Actacom hernieuwd ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen - Versterkt commitment aan kwaliteit en informatiebeveiliging

Actacom, een toonaangevend dienstverlener in de educatie en cultuur sector, kondigt met trots aan dat het bedrijf de internationaal erkende ISO 27001 en ISO 9001 certificeringen heeft behaald. Met deze certificeringen toont Actacom aan dat zij de hoogste normen hanteert op het gebied van kwaliteitsmanagement en informatiebeveiliging.

"We blijven ons inzetten voor continue verbetering en voor het bieden van de hoogste mate van informatiebeveiliging aan onze klanten in de educatiesector." - Rogier van den Heuvel, Managing Director Actacom

In een uitgebreide onafhankelijke audit, uitgevoerd in juni in het nieuwe pand van Actacom in Bunnik, zijn alle procedures en processen van het bedrijf getoetst aan de strikte normen van ISO 9001:2015 en 27001:2022. Actacom heeft de certificeringsprocessen met succes doorlopen, wat bevestigt dat het bedrijf een robuust en effectief kwaliteitsmanagementsysteem heeft en een strikte naleving van informatiebeveiliging volgt.

ISO 9001 en ISO 27001

De ISO 9001 norm is een internationaal erkende standaard die bevestigt dat producten en diensten voldoen aan de behoeften van klanten door middel van een effectief kwaliteitsmanagementsysteem. Deze certificering onderstreept Actacom’s toewijding aan continue verbetering en klanttevredenheid.

De ISO 27001 norm is een wereldwijd erkende standaard op het gebied van informatiebeveiliging. De certificering garandeert dat Actacom een systematische aanpak volgt voor het beveiligen van bedrijfs- en klantinformatie, gericht op het behoud van vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit. Actacom is daarnaast bijzonder trots getoetst te zijn naar de nieuwste ISO 27001 maatstaaf, de nieuwe 27001:2022 norm.

Vertrouwen en veiligheid

De certificeringen zijn relevant voor alle klanten en relaties van Actacom die werken in sectoren waarin de veiligheid en integriteit van data van het grootste belang zijn. Scholen, onderwijs- en culturele instellingen kunnen er met deze certificeringen op vertrouwen dat Actacom niet alleen producten en diensten van de hoogste kwaliteit biedt, maar ook dat de informatie en data van hun leerlingen en bezoekers veilig zijn bij Actacom.

“We zijn verheugd om deze belangrijke certificeringen aan onze klanten en partners te kunnen aankondigen”, aldus een Rogier van den Heuvel, Managing Director van Actacom. “We blijven ons inzetten voor continue verbetering en voor het bieden van de hoogste mate van informatiebeveiliging aan onze klanten in de educatiesector.”