Meester in IT
De mobiele vloot veilig onder controle

Sterke mobiele beveiliging is een absolute noodzaak

Actacom weet alles van Mobile Device Management-oplossingen. De mobiele vloot bestaat tegenwoordig niet alleen uit mobiele telefoons maar ook uit laptops en IoT-apparaten. Uiteenlopende devices met verschillende configuraties die op afstand beheerd moeten worden. Hoe pak je dat aan? Vraag het Actacom.

De noodzaak van gedegen Mobile Device Management

Het groeiend gebruik van mobiele apparaten is een interessante uitdaging voor organisaties. Hoe gaan we om met beveiliging? Wat gebeurt er als iemand een apparaat verliest? Wat doen we na diefstal? Actacom helpt je met het kiezen, implementeren en beheren van Mobile Device Management-oplossingen. We werken onder andere met Microsoft Intune, MobileIron en Samsung Knox. Daarnaast bieden we ondersteuning bij het vormgeven van het beleid rond MDM. Mobile Device Management (MDM) is een managementoplossing voor het gebruik van zakelijke mobiele telefonie. Inmiddels hebben deze oplossingen een behoorlijke evolutie doorgemaakt. Nu spreken we over Unified Endpoint Management (UEM). Tegenwoordig beheren we niet alleen de smartphones en tablets van je gebruikers, maar ook laptops (Windows 11 en MacOS) en IoT-apparaten, efficiënt en op afstand. Met MDM kunnen we alle apparaten centraal (laten) configureren, beheren en beveiligen. Ongeacht het type mobiel apparaat, netwerk of de provider.

Alles onder controle

Steeds meer bedrijfsprocessen verlopen via mobiele applicaties op telefoons en tablets. Daardoor staan er steeds vaker zakelijke data op deze apparaten. Met UEM kun je toestellen automatisch configureren via een uitrolprogramma (ook wel: enrollment program) en kun je ze op afstand beheren. Zeker het overwegen waard, als je gebruikers en bedrijfsdata goed wilt beschermen.

Configuratie en
uitrolprogramma's

Zakelijke mobiele telefoons worden vaak niet optimaal benut en het configureren en beheren van deze toestellen kost onnodig veel tijd en geld. Met UEM kunnen wij toestellen automatisch (laten) configureren via een uitrolprogramma. Nieuwe apparaten (Apple, Android en Windows) zijn zo snel gebruiksklaar. Als partner van Microsoft, MobileIron én Samsung bieden wij ondersteuning op alle mobiele platforms. En met onze kennis, ervaring en een gedegen voorbereiding zorgen wij voor een soepele implementatie.

Daarom Actacom

Actacom werkt nauw samen met marktleiders op het gebied van beveiligingsoplossingen en diensten, waardoor we een brede kennis van beveiliging hebben opgebouwd. Met deze kennis helpen we je de juiste oplossingen te selecteren voor jouw digitale landschap. Onze cybersecuritydiensten zijn onderhevig aan een strenge controle van onze Security Officer, die de diensten naast de informatiebeveiligingsmeetlat legt en checkt of ze aansluiten bij de door Actacom gevoerde ISO27001 normeringen.