Meester in IT
In de bibliotheek ligt de vonk die de fantasie ontsteekt

Moderne IT voor de moderne bibliotheek

De bibliotheek is allang niet meer enkel een plek om boeken te lenen. De moderne bibliotheek staat in het midden van de gemeenschap en is behalve de beheerder van een grote boekencollectie ook een ontmoetingsplek, een plek om inspiratie op te doen en om mensen de weg te wijzen in de maatschappij. Uw IT voorzieningen moeten daarop in kunnen spelen en mee kunnen bewegen met een snel digitaliserende maatschappij.

Uw bibliotheek is in grote mate afhankelijk van goed functionerende IT om haar belangrijkste taken te vervullen. Het uitleensysteem, de administratie, de computers die bezoekers mogen gebruiken: de digitale transformatie is ook in uw sector in volle gang. Toch zal niet elke bezoeker of medewerker van uw bibliotheek even digitaal vaardig zijn. Actacom staat dan ook voor simpele IT waarmee iedereen uit de voeten kan. Oplossingen om veilig, efficiënt en snel te kunnen werken en snel de juiste informatie te kunnen vinden. Alles volledig beheerd en beveiligd door Actacom zodat u zich kunt richten op waar u echt mee bezig wilt zijn: het bewaken van ons literair erfgoed en het helpen van uw bezoekers.

IT voor
bibliotheken

IT voor een bibliotheek, is anders dan IT voor een accountant of een fabriek. De onderliggende technologie lijkt op elkaar, maar de manier hoe deze toegepast wordt is wezenlijk anders. Ook vraagt uw sector een speciale mate van gebruikersondersteuning.

Wanneer bijvoorbeeld het uitleensysteem niet toegankelijk is, kunt u geen boeken uitlenen of retour nemen, wat een hoop problemen betekent voor uw medewerkers en uw bezoekers. Daarom is de “Actacom Touch”, onze speciale aanpak voor de bibliothekensector, zo onderscheidend van die van de doorsnee IT-dienstverlener. Wij kennen de processen in uw sector en snappen de belangen van beschikbare en bovenal veilige ICT.

Veilig en eenvoudig

Bibliotheken die hun IT outsourcen bij Actacom kunnen rekenen op een IT omgeving waarbij veiligheid en eenvoud de twee belangrijkste uitgangspunten zijn. De werkplekken en cloudomgeving van Actacom zijn beschikbaar met de modernste beveiligingsoplossingen waarmee u gewapend bent tegen hackers en andere digitale bedreigingen. Deze beveiligingsmaatregelen zitten het gebruiksgemak niet in de weg, zodat uw gebruikers nog steeds optimaal kunnen werken.

Bibliotheken Actacom Touch Team

Dankzij onze jarenlange ervaring in de bibliotheeksector hebben we een speciaal bibliotheken team voor je klaarstaan. Dit slagvaardige team weet precies welke uitdagingen er bij bibliotheken spelen en delen deze kennis en ervaring graag met jouw organisatie. Veel bibliotheken ervaren het toevoegen van menselijke waarden en rendement in deze vaak technische en complexe trajecten als een grote meerwaarde.

"Actacom biedt veilige IT oplossingen die het gebruiksgemak niet beperken."

Neem contact op met het Actacom Bibliotheek team of bel 030 248 9777

Neem contact op met Roy
Neem contact op met Louis