Meester in IT
In het museum vinden we alles wat mooi, waar en betekenisvol is in de mens

IT die met uw museum mee ademt

Als museum bent u bezig met het conserveren van het cultureel erfgoed en iedereen de mogelijkheid te bieden zich te verwonderen en te laten inspireren door uw collectie. Beschikbare en veilige IT zijn cruciaal om dit mogelijk te maken. Uw inventaris, toegangs/kassasystemen, bewaking en digitale hulpmiddelen die afhankelijk zijn van uw IT om het museumbezoek zo leuk en interactief mogelijk te maken moeten goed functioneren, zonder omkijken.

De digitale transformatie van het museum betekent grote veranderingen in een traditioneel georganiseerde sector. De financiering van de meeste musea is in grote mate afhankelijk van subsidies, donaties en kaartverkoop. Daarom moet elke bestede IT-euro een maximaal rendement opleveren. De unieke “Actacom Touch” maakt dat onze diensten perfect aansluiten bij de behoeften van ieder museum. Ons outsourcingsmodel betekent dat u geen grote kapitaalinvesteringen in eigen hardware hoeft te doen, maar dat u alles geregeld heeft voor een vast bedrag per maand. Uw IT voorziening ademt mee met uw museum: in een drukke periode kunt u eenvoudig meer IT-capaciteit inzetten om een tijdelijke piek aan bezoekers toch een maximale beleving te bieden.

IT voor het
museum

Technologie is onmisbaar geworden voor een optimale bezoekersbeleving. Of het nu gaat om toegang tot uw digitale collectie, boekingssystemen of Augmented Reality toepassingen in uw collectie, de moderne bezoeker interacteert behalve met uw collectie ook graag met bijvoorbeeld zijn/haar smartphone. Voor een plattegrond, meer achtergrond over een stuk of om het bezoek te delen op sociale media.

Voor bezoeker en medewerker moet IT het dus gewoon doen, zonder omwegen, maar ook zonder concessies op het gebied van beveiliging. De IT outsourcingsdiensten van Actacom zorgen dat uw medewerkers en bezoekers een zorgeloze IT-beleving hebben en het maximale uit hun dag kunnen halen. Wij zorgen voor de juiste werkplek, het juiste netwerk, de juiste toepassingen en de juiste beveiliging om van uw museum een koploper in uw sector te maken op het gebied van digitale innovatie.

Veilige toegang tot uw collectie, een optimale beleving voor uw bezoekers

Een bezoek aan het museum is voor veel mensen een dagje uit. Een dagje nieuwe dingen beleven met het gezin, grootouders die hun kleinkinderen een leuke dag willen geven, maar u ontvangt ook gasten die vanuit hun professie als kunstenaar of onderzoeker toegang tot uw collectie vragen. Allemaal willen ze uw collectie eenvoudig kunnen ervaren en het maximale uit hun dag halen. U wilt dat dit zonder risico's voor uw IT kan worden gedaan.

Want net als dat u uw collectie bewaakt tegen diefstal, moet u ook uw gegevens met dezelfde toewijding in het oog houden. En waar fysieke beveiliging in de meeste musea vanouds al veel aandacht had, is het digitale domein een nieuwe omgeving die bewaakt dient te worden. De oplossingen van Actacom staan voor maximale aandacht voor IT security. Dat betekent dat de kostbaarheden van uw museum, van de collectie tot uw data, zowel fysiek als digitaal van optimale bewaking zijn voorzien.

"De digitale transformatie van de Nederlandse musea zorgt voor een betere bezoekersbeleving en biedt nog meer manieren om het publiek toegang te geven tot de collectie"

Musea Actacom Touch Team

Dankzij onze jarenlange ervaring in de museumsector hebben we een speciaal museumteam voor je klaarstaan. Dit slagvaardige team weet precies welke uitdagingen er binnen musea zijn en deelt deze kennis en ervaring graag met jouw organisatie. Veel musea ervaren het toevoegen van menselijke waarden en rendement in deze vaak technische en complexe trajecten als een grote meerwaarde.

Neem contact op met het Actacom Musea team of bel 030 248 9777

Neem contact op met Jan Willem
Neem contact op met Roy