Whitepaper: Hoe maak je jouw onderwijs future proof?

De inzet van elektronische leeromgevingen, het gebruik van multimedia zoals het streamen van video’s én het leren op afstand zijn vernieuwingen in het onderwijs die al een langere tijd spelen. Bij dit nieuwe leren is de rol die de docent in het leerproces speelt van groot belang. In plaats van alleen een bron van kennis te zijn, krijgt hij of zij steeds meer de rol van organisator in het leerproces.

Maar wat betekent dit in de praktijk? Er ligt een steeds grotere nadruk op de begeleiding en facilitering van de leerling in het onderwijsproces en in het leertraject. Functies als coaching en trajectbegeleiding worden met het nieuwe leren belangrijke elementen binnen een onderwijsorganisatie. Dat is alleen mogelijk wanneer de leraar voldoende ICT-bekwaam is.

In deze whitepaper schetsen wij het belang van ICT-bekwaamheid door in te gaan op de vier gebieden waar de leraar ICT-bekwaam zou moeten zijn. Daarnaast gaan we dieper in op het Vier in balans-model, dat de randvoorwaarden toont die nodig zijn om ICT in het onderwijs goed te kunnen gebruiken. Tevens leggen we uit hoe een ICT-oplossing kan leiden tot ontzorging én verbetering van het onderwijs.

Download

Actacom Nederland B.V.

Actacom is dé ICT-specialist voor
het onderwijs en bibliotheken.

Maarssenbroeksedijk 51
3542 DM Utrecht

T 030 - 248 97 77
E info@actacom.nl

Aanmelden voor Acta-Info

Meld u aan voor onze Acta-Info met praktische informatie en tips.
Acta-infoServicedesk

Onze servicedesk is op werkdagen standaard telefonisch bereikbaar van 07.30 tot 18.00 uur.

T 030 - 248 97 50
> topdesk.actacom.nl

Meekijken

> Support via online meekijken

Standaard meer mogelijk