Bibliotheken Provincie Gelderland geautomatiseerd in V-Smart cloud

Infor heeft de bibliotheken in Wijchen, Wageningen, Ede, Barneveld en West-Achterhoek succesvol gemigreerd naar V-Smart. Het gaat om 101.000 leners en 451.000 exemplaren. In totaal maken nu achttien Gelderse bibliotheken en één serviceorganisatie gebruik van het centrale V-Smart cloud systeem.

Na gunning van de opdracht aan Infor werden in een tijdbestek van drie jaar tientallen werkstations ingericht en personeel geschoold in het gebruik van V-Smart.

Naast V-Smart gebruiken de Gelderse bibliotheken V-insight, de statistiekenportaal van Infor en ook V@school, de applicatie voor basisscholen, ontwikkeld in het kader van het landelijke Bibliotheek op School project.

Het project in Gelderland is meteen het startsein geweest voor de ontwikkeling en uitrol van V-eyeQ, een tool voor beter collectiebeleid. De bibliotheken in Gelderland maken gebruik van Iguana.

Rozet Arnhem
Een van de deelnemende bibliotheken,
Bibliotheek Rozet in Arnhem (Foto: scagliolabrakkee /
© Neutelings Riedijk Architecten)

Voor de klanten van de Gelderse bibliotheken levert deze samenwerking veel voordelen op. De klant kan gemakkelijk zoeken in de gezamenlijke catalogus van de deelnemende bibliotheken, waardoor het aanbod groter en breder is.

Hij kan genieten van een Provinciaal uitgebouwd uitleennetwerk en via zijn sociale media gebruik maken van de aangeboden diensten (verlengen, attenderen, beoordelen, enz.).

Bij het beëindigen van de projectduur werd in de zomer 2014 een selectietraject gestart om functioneel beheer structureel onder te brengen. Hierbij is de keuze gevallen op Actacom ICT. Actacom verzorgt al kantoorautomatisering (KA) binnen bibliotheken en het onderwijs en breidt hiermee zijn dienstenportfolio uit door als enige ICT-leverancier in Nederland daadwerkelijk een SPoC (Single Point of Contact) voor kantoorautomatisering als het bibliotheeksysteem te kunnen bieden.

Website van bieb Oost-Achterhoek
De website van bibliotheek Oost-Achterhoek

Louis Dröge, Manager Functioneel Beheer & Projectleider bij Actacom is vanaf het begin betrokken bij de totstandkoming van de V-Smart cloud in Gelderland. “Infor heeft als eerste bibliotheekleverancier negentien separate organisaties gemigreerd naar de cloud. Het is nu niet alleen efficiënter, het werkt bovendien enorm kostenbesparend.”

Een paar cijfers:

Achttien bibliotheken, één serviceorganisatie, tachtig locaties, meerdere boekenbussen, 80 V@school locaties, werkgebied van 1.500.000 inwoners. In de periode september 2014 tot augustus 2015 zijn meer dan 10,5 miljoen uitleningen en reserveringen geregistreerd. Dit aantal zal door de toetreding van Wijchen, Wageningen, Ede, Barneveld en West-Achterhoek de komende jaren fors gaan toenemen.

Actacom Nederland B.V.

Actacom is dé ICT-specialist voor
het onderwijs en bibliotheken.

Maarssenbroeksedijk 51
3542 DM Utrecht

T 030 - 248 97 77
E info@actacom.nl

Aanmelden voor Acta-Info

Meld u aan voor onze Acta-Info met praktische informatie en tips.
Acta-infoServicedesk

Onze servicedesk is op werkdagen standaard telefonisch bereikbaar van 07.30 tot 18.00 uur.

T 030 - 248 97 50
> topdesk.actacom.nl

Meekijken

> Support via online meekijken

Standaard meer mogelijk