Actacom Corona blog

Pas op voor cybercriminaliteit – Zo werk je veilig thuis

By Wesley Prozee
In maart 26, 2020
On blog
44 Views

Cybercriminelen spelen in op het Coronavirus. Er wordt massaal thuisgewerkt en van deze situatie maken ze maar wat graag gebruik… Via verschillende wegen proberen cybercriminelen gevoelige informatie te ontfutselen. Dit doen ze bijvoorbeeld door middel van het sturen van nepmails, maar ook via videobellen. Hoe je jezelf en jouw organisatie hiertegen kan beschermen, vertellen we je in deze blog.

Afgelopen zondag werd er in deze aflevering van EenVandaag ook aandacht besteed aan online veiligheid bij thuiswerken. Want nu veel mensen thuis aan het werk zijn, wordt er frequent gebruikgemaakt van verschillende videobeldiensten die gratis beschikbaar zijn. Maar pas op, want het kan zijn dat er iemand meeluistert op zo’n verbinding. Als je videobelt via een niet-beveiligde werkomgeving, dan brengt dat veiligheidsrisico’s met zich mee. Bedenk dus goed – wanneer je gebruikmaakt van zo’n gratis dienst – wat je met je collega’s bespreekt. Gaat het om vertrouwelijke informatie? Bel dan via de ‘ouderwetse’ weg, luidt ons advies.

Nepmails

Ook sturen cybercriminelen nepinformatie rond die inspelen op de actualiteit. Denk aan een mail over Corona, die je uitnodigt op een link naar belangrijke informatie te klikken. Wanneer het om een malafide afzender gaat, is de kans groot dat je dan een virus binnenhaalt. Let daarom op ongebruikelijke links in mailingen. Kijk naar de betrouwbaarheid van de afzender en open ook niet zomaar documenten.

Traditionele oplossingen (zoals een virusscanner en firewall) houden complexe aanvallen niet tegen, daarom geven wij je het volgende advies. Om jezelf en jouw organisatie goed te beschermen in deze onzekere tijd, biedt Actacom artificial intelligence (AI) oplossingen aan. Deze oplossingen houden de meest geavanceerde cyberaanvallen uit je mailbox. Geïnteresseerd? Mail naar sales@actacom.nl. Wij kunnen je adviseren en begeleiden.

Wij hopen dat wij jou op deze manier een stukje kunnen ontzorgen. Door middel van dit geavanceerd cybersecurityprogramma kan jij je focussen op je werk en zo kan je klanten op een veilige manier blijven bedienen op afstand.

Actacom Nederland B.V.

Actacom is dé ICT-specialist voor
het onderwijs en bibliotheken.

Maarssenbroeksedijk 51
3542 DM Utrecht

T 030 - 248 97 77
E info@actacom.nl

Aanmelden voor Acta-Info

Meld u aan voor onze Acta-Info met praktische informatie en tips.
Acta-infoServicedesk

Onze servicedesk is op werkdagen standaard telefonisch bereikbaar van 07.30 tot 18.00 uur.

T 030 - 248 97 50
> topdesk.actacom.nl

Meekijken

> Support via online meekijken

Standaard meer mogelijk