ClassSolution: les op afstand alsof de leerling er zelf bij is

Hoe kunnen leerlingen optimaal afstandsonderwijs ontvangen? Hoe bied je als docent een leerervaring die stimuleert dat je – onafhankelijk van waar je ook bent – optimaal kunt meekomen op school?

Hoe? ClassSolution biedt de leerkracht zijn vertrouwde omgeving aan in de klas waarbij onze oplossing de leerkracht continu in beeld houdt, ook wanneer hij zich verplaatst. De leerkracht hoeft zich niet aan te passen aan de manier van lesgeven, maar blijft lesgeven zoals hij dit voor de COVID-19-pandemie ook deed.

Daarbij is technische kennis niet nodig. Onze software en de Follow the Teacher camera doen het werk. De leerkracht wordt in beeld gebracht alsof er een cameraman in de klas staat te filmen.

De leerlingen die thuisblijven kunnen live digitaal meekijken in de klas. Daarbij lijkt het alsof de leerling in de klas zit, doordat de leerkracht de hele breedte van de klas en het bord gebruikt.

Hoe werkt ClassSolution?

  • De leraar start de les en het bord wordt door ClassSolution in beeld gebracht.
  • Wanneer de leerkracht in beeld komt, wordt deze gevolgd door de camera. Daardoor kan de leraar vrij door het lokaal bewegen. Juist door dit element weten leerlingen hun aandacht erbij te houden.
  • De leerkracht en de leerling kunnen zowel via beeld als audio met elkaar communiceren, en eventueel ook via de chat. Ook vanuit huis kan de leerling dus actief meedoen.
  • Wanneer de lessen worden opgenomen, kunnen de video’s op een later tijdstip worden teruggekeken. Dat is een uitkomst voor leerlingen die langdurig ziek zijn.

Tijdens én na de coronacrisis

Zeker tijdens de bizarre tijden waarin we nu leven, ontzorgt ClassSolution scholen. De oplossing kan zowel worden ingezet bij volledige les op afstand als bij opgesplitste klassen. In het laatste geval zal de ene helft van de leerlingen thuis de les realtime volgen en de andere helft op school aanwezig zijn.

Maar ook ná de coronacrisis zal dit systeem zijn waarde behouden. De opnames van de gegeven lessen kunnen later worden teruggekeken; ideaal voor leerlingen die een les moeten inhalen of de stof niet meteen hebben begrepen. Op deze manier kun je als school ook bouwen aan een kennisbank.

De voordelen van ClassSolution in het kort:

  • Van minder dan 50% naar 100% onderwijstijd
  • Optimale adoptie voor leerkracht en leerling
  • Nuttig tijdens én na de coronacrisis
  • Langere aandacht van de leerling
  • Interactie door de leerling aanwezig
  • Coole digitale lessen

Praktische informatie

ClassSolution is een multiplatform (Microsoft/Google/Apple). Bovendien is de oplossing makkelijk te gebruiken en voldoet hij aan de privacy- en beveiligingseisen van onderwijsorganisaties.

Wil je met ClassSolution aan de slag om lessen op een praktische en veilige manier in te richten? Heb je nog vragen over de toepasbaarheid in jouw situatie? Of ben je geïnteresseerd in een demo? Neem dan contact met ons op via 030 – 248 97 77 of educatie@actacom.nl. Samen zorgen we voor een gezond en veilig klaslokaal!

Actacom Nederland B.V.

Actacom is dé ICT-specialist voor
het onderwijs en bibliotheken.

Maarssenbroeksedijk 51
3542 DM Utrecht

T 030 - 248 97 77
E info@actacom.nl

Aanmelden voor Acta-Info

Meld u aan voor onze Acta-Info met praktische informatie en tips.
Acta-infoServicedesk

Onze servicedesk is op werkdagen standaard telefonisch bereikbaar van 07.30 tot 18.00 uur.

T 030 - 248 97 50
> topdesk.actacom.nl

Meekijken

> Support via online meekijken

Standaard meer mogelijk