Openbare bibliotheken

Bibliotheek_418_021_vestiging_kort

Kenmerkend voor gebruikers van openbare bibliotheken is dat ze genieten van een uiterst gevarieerd aanbod aan materialen. Openbare bibliotheken bieden immers hun gebruikers boeken, krantencollecties, elektronische informatiebronnen en tijdschriften in meerdere talen en formaten aan. Een gepersonaliseerde omgeving maakt daarbij een essentieel onderdeel uit van de online ervaring. Met behulp van onze innovatieve automatiseringsoplossingen beheren gebruikers hun eigen informatie online en hebben ze directe toegang tot de bibliotheekcatalogus en tal van andere informatiebronnen.

V@school

V-Smart webbased bibliotheeksysteem

Veel van onze bibliotheken maken al gebruik van V-Smart. Met V-Smart, het webbased geïntegreerde bibliotheeksysteem,  genieten bibliotheken van de voordelen van een browser-gebaseerde omgeving.

V-Smart omvat alle standaardmodules, inclusief catalogusbeheer, uitleen-, besteladministratie- en tijdschriftenbeheer. Door middel van een visueel aantrekkelijke en aanpasbare interface geniet het personeel van een gemakkelijke toegang tot alle functies.

Aangezien alle applicatielogica zich op de server bevindt en er geen client-software moet worden geïnstalleerd, kan V-Smart snel geïmplementeerd en makkelijk onderhouden worden. V-Smart biedt toegang tot data binnen het systeem via een flexibel geheel van webservices maar ook traditionele ODBC / SQL-toegang.

V-Smart in het kort

  • Geïntegreerde modules voor catalogusbeheer, uitleen-, besteladministratie- en tijdschriftenbeheer;
  • Open platform: ODBC/SQL-compatibiliteit en ondersteuning van webservices voor toegang tot de belangrijkste databestanden;
  • Een dynamische, visueel aantrekkelijke en aanpasbare interface;
  • Gemakkelijke implementatie en gemakkelijk onderhoud;
  • Compatibel met Internet Explorer en Mozilla Firefox;
  • Server draait op Linux, Unix en Windows.

Neem voor meer informatie over V-Smart vrijblijvend contact op met onze specialisten op het gebied van bibliotheekbeheer.

Actacom Nederland B.V.

Actacom is dé ICT-specialist voor
het onderwijs en bibliotheken.

Maarssenbroeksedijk 51
3542 DM Utrecht

T 030 - 248 97 77
E info@actacom.nl

Aanmelden voor Acta-Info

Meld u aan voor onze Acta-Info met praktische informatie en tips.
Acta-infoServicedesk

Onze servicedesk is op werkdagen standaard telefonisch bereikbaar van 07.30 tot 18.00 uur.

T 030 - 248 97 50
> topdesk.actacom.nl

Meekijken

> Support via online meekijken

Standaard meer mogelijk