Actacom sluit zich aan bij Total Specific Hosting

In augustus 25, 2020
On blog
25 Views

Blaricum, 20 augustus 2020 – Actacom Nederland B.V. (“Actacom”) wordt onderdeel van Total Specific Hosting B.V. (“TSH”), de leidende groep samenwerkende Nederlandse IT-outsourcing bedrijven. Door aan te sluiten bij TSH krijgt Actacom toegang tot kennis en permanent kapitaal om haar dienstverlening in de onderwijs- en bibliothekenmarkt verder uit te breiden en haar klanten nog beter van dienst te zijn.

Actacom is al 30 jaar actief in het onderwijssegment en is in de afgelopen tien jaar succesvol uitgebreid naar de bibliothekenmarkt, waar zij een zeer goede reputatie heeft in het voorzien in de IT-behoeften van haar klanten. Voor Lex Prozée was de overname door TSH de logische vervolgstap om de groei van de onderneming te kunnen versnellen: “Wij zien dat klanten steeds meer behoefte hebben aan een totaaloplossing en een regierol van hun IT-dienstverlener. Door samen te werken met andere ondernemers binnen TSH kan onze dienstverlening verder worden uitgebreid terwijl de klantgerichte “no-nonsense” aanpak van Actacom in het decentrale model behouden blijft. Hiermee ontstaat een echte win-win situatie, en zullen tevens onze medewerkers de kans krijgen zich verder te ontwikkelen binnen de TSH groep.

Volgens Matthieu van Amerongen, CEO van TSH, past de overname van Actacom goed binnen de strategie van de onderneming: “Door deze overname wordt de leidende positie van Vancis, tevens onderdeel van TSH, in het hogere educatie segment uitgebreid naar het primair- en voortgezet onderwijs. Samen met Lex en zijn team zullen wij onze marktleidende positie in deze vertical in Nederland verder uitbouwen. Wij hebben de ambitie om met TSH de Nederlandse marktleider in IT-outsourcing te bouwen en middels gerichte overnames van sterke marktpartijen de positie in specifieke markten te verstevigen. Niet door integratie en standaardisatie, maar door een kennisnetwerk toe te voegen, financiële zekerheid en strategische begeleiding te bieden en door “best practices” te delen.”

Voor TSH is dit na de overname van Vancis (2016), NEH (2018) en DatacenterNext (2019) de vierde overname sinds haar oprichting. TSH heeft een lange-termijn investeringshorizon en wil naast de huidige sterke organische groei tevens andere toonaangevende IT-outsourcingsbedrijven aan laten sluiten binnen de groep. Strikwerda Investments, een Nederlands familie investeringsfonds met een sterk track-record in de ICT sector, is meerderheidsaandeelhouder in TSH en zal dat middels deze transactie ook in Actacom worden. Een substantieel minderheidsbelang blijft in handen van oprichter Lex Prozée die in zijn huidige rol actief zal blijven binnen de onderneming en tevens zijn kennis en netwerk zal gebruiken voor de verdere ontwikkeling van TSH.

VOOR MEER INFORMATIE KUNT U CONTACT OPNEMEN MET:

ACTACOM

Dhr. Lex Prozée

l.prozee@actacom.nl

www.actacom.nl

TOTAL SPECIFIC HOSTING

Dhr. Matthieu van Amerongen

m.vanamerongen@strikwerdainvestments.nl

www.totalspecifichosting.nl

Actacom Nederland B.V.

Actacom is dé ICT-specialist voor
het onderwijs en bibliotheken.

Maarssenbroeksedijk 51
3542 DM Utrecht

T 030 - 248 97 77
E info@actacom.nl

Aanmelden voor Acta-Info

Meld u aan voor onze Acta-Info met praktische informatie en tips.
Acta-infoServicedesk

Onze servicedesk is op werkdagen standaard telefonisch bereikbaar van 07.30 tot 18.00 uur.

T 030 - 248 97 50
> topdesk.actacom.nl

Meekijken

> Support via online meekijken

Standaard meer mogelijk