Acta-Info nieuwsbrief maart 2018

Hulp bij instellen Facet computerexamensysteem

DUO heeft dit schooljaar de procedure voor het Facet computerexamensysteem aangepast. In plaats van de Facet-browser dient er nu gebruik gemaakt te worden van een Bootable Client Lock Down (BCLD). Deze kan gestart worden via PXE of USB. Als u gebruik wilt maken van de Facet Examen-afname kan Actacom u adviseren bij en helpen met de meest geschikte implementatie voor uw omgeving. U kunt hiervoor contact opnemen met uw accountmanager.

Lees verder voor technische informatie

Supplement voor G Suite / AVG

I.v.m. de AVG ontvingen half februari al onze G Suite gebruikers per mail een supplement over de aanpassingen in deze softwar. Hierbij werd met twee stappen aangegeven wat u dient uit te voeren om “klaar” te zijn voor de AVG:

  1. DPA 2.0 gegevensverwerking

De eerste stap is het doornemen en accepteren van de geupdatete voorwaarden (DPA 2.0) gegevensverwerking.

  1. Vermelden functionaris voor gegevensbescherming

Ten tweede dient u de naam van een functionaris voor gegevensbescherming door te geven. In de meeste gevallen is de G Suite gekoppeld aan een stichting. Dan dient de stichtingsdirecteur vermeld te worden als AVG-functionaris. Bij een G Suite-omgeving voor een enkele school volstaat het om de gegevens van de schooldirecteur te vermelden.

Google geeft aan voor G Suite gebruik te maken van kernservices en aanvullende services.

Kernservices van G Suite
Dit zijn: Gmail, waaronder Inbox by Gmail, Agenda, Chrome-synchronisatie, Classroom, Contacten, Drive, Documenten, Formulieren, Discussiegroepen, Spreadsheets, Sites, Presentaties, Talk/Hangouts en Vault.

Aanvullende services
Dit zijn o.a. YouTube, Maps en Blogger. Deze services zijn ontwikkeld voor consumentengebruikers en kunnen, als de domeinbeheerder van de school hiervoor toestemming geeft, optioneel voor onderwijsdoeleinden worden gebruikt met G Suite for Education-accounts.

Als u, via de G Suite, alleen gebruik maakt van de kernservices, volstaat het uitvoeren van de twee eerder genoemde stappen. Wilt u, via G Suite, gebruikmaken van de aanvullende services, dan dient u een extra stap uit te voeren.

Nadere uitleg van aanvullende services

Deze extra stap houdt in dat u de ouders van de leerlingen die nog geen 13 jaar zijn toestemming vraagt om een account voor hun kind(eren) aan te maken.

Mocht u ons supplement gemist hebben en deze alsnog willen ontvangen, laat dit weten via scholing@actacom.nl

Welkom bij Actacom!

Steeds meer scholen in Nederland kiezen voor Actacom en ActaNet. We zijn verheugd dat we recentelijk de volgende scholen mochten migreren naar ActaNet 3:

  • Brede zorgschool De Cambier, Nijmegen;
  • Bedrijfsbureau Punt Speciaal, Malden.

Wij hebben eveneens een Windows 10 migratie gerealiseerd voor:

  • Stichting Klasse, Gouda;
  • Jenaplanschool Het Vlot, Gouda;
  • OBS ’t Vogelnest, Bodegraven;
  • De Groot Verzekeringen, Uitgeest.

We wensen jullie veel plezier met jullie (vernieuwde) ActaNet-omgeving!

welkom-afbeelding

Nieuwe medewerkers bij Actacom

Bij Actacom zijn we voortdurend in beweging.
Dit houdt in dat we regelmatig ons team van medewerkers versterken met nieuwe collega’s.
We willen u graag aan deze nieuwe collega’s voorstellen:

David van Sprang, afdeling Sales
Scholen die al wat langer klant bij Actacom zijn, zullen David van Sprang wellicht nog kennen. David werkte namelijk al eerder als accountmanager bij Actacom. Mocht hij de accountmanager van uw school worden, dan zal hij zich uiteraard binnenkort even persoonlijk aan u voorstellen.

Camille van Emden, afdeling Netwerkbeheer
Samen met zijn collega’s is hij verantwoordelijk voor het leveren en onderhouden van een stabiele, veilige en onbezorgde ICT-omgeving voor u.

Louis van Breden, afdeling Netwerkbeheer
Louis is gespecialiseerd in operationele beheerszaken. Zijn werkzaamheden zijn gericht op het vastleggen en controleren van gemaakte (SLA) afspraken. Het doel hiervan is te zorgen voor zo min mogelijk verstoring op uw omgeving en het geven van een zo hoog mogelijke uptime garantie.

Said Boulfiham, afdeling Buitendienst
Said (roepnaam Iliyas) is onze buitendienst-afdeling komen versterken als Engineer. Hij is gespecialiseerd in (technische) klantenservice en het bedenken en (laten) uitvoeren van oplossingen.

Wally van ’t Klooster, afdeling Buitendienst
Wally is een aanvulling op ons team buitendienstmedewerkers. De laatste tijd is hij voornamelijk bezig met migraties binnen scholen. Daarnaast zal ook hij zijn kennis op locatie in dienst stellen voor het oplossen van storingen bij de scholen.

Manuel Rodriguez Ruiz, afdeling Servicedesk
Manuel is sinds december werkzaam op de servicedesk. Hij zal u telefonisch en via meldingen in TOPdesk bijstaan en u voorzien van de door u gewenste informatie en/of oplossingen.

Actacom Nederland B.V.

Actacom is dé ICT-specialist voor
het onderwijs en bibliotheken.

Maarssenbroeksedijk 51
3542 DM Utrecht

T 030 - 248 97 77
E info@actacom.nl

Aanmelden voor Acta-Info

Meld u aan voor onze Acta-Info met praktische informatie en tips.
Acta-infoServicedesk

Onze servicedesk is op werkdagen standaard telefonisch bereikbaar van 07.30 tot 18.00 uur.

T 030 - 248 97 50
> topdesk.actacom.nl

Meekijken

> Support via online meekijken

Standaard meer mogelijk