Acta-Info nieuwsbrief juni 2018

GetMe365 in Microsoft Office 365

Voor klanten die (overwegen te gaan) werken met Microsoft Office 365 heeft Actacom een handige aanvulling: GetMe365 voor Microsoft Office 365.
Hiermee heeft de gebruiker alle benodigde opties voor zichzelf direct voorhanden. Na het inloggen verschijnt de omgeving zoals op de afbeelding. De gebruiker kan dan het laatste nieuws lezen, opdrachten uitvoeren, recente documenten openen, etc.

Deze omgeving wordt naar wens van de organisatie ontworpen. Vanuit de persoonlijke GeMe365-pagina kan de gebruiker bijvoorbeeld naar “Teams”  gaan om daar met de klas in een Class Notebook (klassennotitieblok) te werken aan lesaantekeningen, huiswerk, etc.

Microsoft Office 365 met GetMe365 biedt heel veel mogelijkheden.
Meer weten? Vraag een demo aan bij uw accountmanager.

Behoefte aan bijscholing mediawijsheid

Om te weten hoe het er voor staat met mediawijsheid op scholen heeft Mediawijzer.net onderzoek laten doen naar hoe leraren én scholen in het primair en voortgezet onderwijs met mediawijsheid omgaan.

De belangrijkste uitkomsten uit dit onderzoek zijn:

 • Leerlingen zijn onvoldoende mediawijs
  Volgens bijna de helft van de deelnemers beheerst een minderheid van de leerlingen voldoende informatievaardigheden. Ook zijn ze zich te weinig bewust van de risico’s van internet. Mediawijsheid is belangrijk, maar krijgt nog steeds te weinig aandacht.
 • Er is veel behoefte aan bijscholing
  Voor zo’n 80% van de respondenten is de aanwezigheid van voldoende kennis bij leraren de belangrijkste voorwaarde om leerlingen mediawijsheid bij te brengen. Ook voldoende ICT-voorzieningen en beschikbare lestijd worden als randvoorwaarden aangewezen. Zowel in het P.O. als in het V.O. zegt een meerderheid van de leraren behoefte te hebben aan na- en bijscholing op het gebied van mediawijsheid.

Bron: Mediawijzer.net

Herkent u de behoefte aan bijscholing? Neem dan gerust contact op met onze afdeling Educatie voor een training/workshop of ICT-begeleiding. scholing@actacom.nl

Supplement 3 voor iPad-beheer

Onlangs is aan de ActaNet 3 scholen die ook iPad-beheer gebruiken een supplement verstuurd.

Hierin staat een aantal wijzigingen en updates vermeld die het gebruik van de iPad-beheermodule nog verder vereenvoudigen.

Werkt u met de iPad-beheermodule, maar heeft u het supplement gemist?
Vraag deze dan gerust aan via scholing@actacom.nl

Terugplaatsen digibord-pc’s na de zomervakantie

Zo vlak voor de zomervakantie denken we allemaal aan het opruimen van alle spullen en het verlaten van de school. Echter, denk bij het opruimen van de werkstations even goed na over koppelingen. Op de werkstations die aan een digibord gekoppeld zijn, staan de benodigde drivers geïnstalleerd. Als u de werkstations na de zomervakantie willekeurig terugplaatst, zal het werkstation dat aan het digibord gekoppeld wordt wellicht niet dat werkstation zijn waarop de drivers geïnstalleerd zijn. Het digibord zal niet zal werken.

Om dit te voorkomen adviseren wij u om de digibord-PC’s apart te houden (of de nummers te registreren) en deze na de zomervakantie aan de digiborden te koppelen.

Grote voorraad Aerohive accesspoints

Vanwege een onverwachte terugtrekking uit een WiFi-aanbesteding hebben wij op dit moment zo’n 120 Aerohive accesspoints AP 121 op voorraad. Wilt u uw Aerohive-omgeving uitbreiden? Profiteer dan van deze voordelige mogelijkheid. Neem tijdig contact op met uw accountmanager.

Let op: OP = OP!

Gunning aanbesteding Cubiss

Cubiss streeft ernaar dat iedereen de kans krijgt om zich persoonlijk te ontwikkelen en kennis op te doen die nodig is om volwaardig deel te kunnen nemen aan onze maatschappij. Deze organisatie adviseert en ondersteunt een groot aantal (maatschappelijke) organisaties en overheden op vraagstukken rondom lezen, leren en informeren. Denk aan bibliotheken, het onderwijs en organisaties in het sociaal domein. Cubiss werkt vanuit multidisciplinaire teams. De aanbesteding m.b.t. kantoorautomatisering van de locaties van Cubiss is gegund aan Actacom.

Op de foto bij het ondertekenen van het contract:
Links: Lex Prozee (directeur Actacom),
Rechts: Henk Sniers (Algemeen directeur Cubiss

Feedback in TOPdesk

U bent bekend met ons meldingssysteem TOPdesk. Hierin maakt u meldingen aan waar wij mee aan de slag gaan. Zodra de melding door de medewerkers van Actacom gereed wordt gemeld, kunt u deze melding afmelden.

Bij de afmelding heeft u ook de mogelijkheid om feedback te geven. We zouden het bijzonder waarderen als u in elk geval het aantal betreffende sterren zou willen aanklikken. Helemaal geweldig is het natuurlijk als u deze waardering voorziet van commentaar, waarvoor alvast onze hartelijke dank.

Wij kunnen er met elkaar voor zorgen dat TOPdesk en onze dienstverlening aan uw wensen voldoet.

Reminder stroombeheer

Als u in ActaNet 2 de elementen stroombeheer
heeft aangemaakt waarmee werkstations automatisch opstarten, dient u deze elementen voor een vakantie handmatig op
“non-actief” te zetten. Dit doet u door in de “ActaNet Control” een dergelijk element te openen en bovenaan het vinkje bij “Actief” weg te halen.

Gebruikers van ActaNet 3 kunnen de module “Schema’s” inzetten waarmee bovenstaande actie overbodig wordt.

Wij wensen u een heel fijne vakantie toe.
Geniet van rust, ruimte en vrije tijd.
We hopen dat u, net als wij, na de vakantie met frisse moed aan een nieuw schooljaar zult beginnen! Vanzelfsprekend staan wij dan ook weer voor u klaar.

Welkom bij Actacom!

Steeds meer scholen en bibliotheken in Nederland kiezen voor Actacom en ActaNet. We zijn verheugd dat we recentelijk de volgende instanties mochten migreren naar ActaNet 3:

 • De Werkenrode school te Groesbeek;
  Stichting Cubiss te Tilburg.

Wij hebben een Windows 10 migratie gerealiseerd voor:

 • De Regenboog te Oldenbroek;
  Het Schateiland te Gouda.

We wensen jullie veel plezier met jullie (vernieuwde) ActaNet-omgeving!

Actacom Nederland B.V.

Actacom is dé ICT-specialist voor
het onderwijs en bibliotheken.

Maarssenbroeksedijk 51
3542 DM Utrecht

T 030 - 248 97 77
E info@actacom.nl

Aanmelden voor Acta-Info

Meld u aan voor onze Acta-Info met praktische informatie en tips.
Acta-infoServicedesk

Onze servicedesk is op werkdagen standaard telefonisch bereikbaar van 07.30 tot 18.00 uur.

T 030 - 248 97 50
> topdesk.actacom.nl

Meekijken

> Support via online meekijken

Standaard meer mogelijk