Slide background

Acta-Info nieuwsbrief december 2017

Beveiligd inloggen op afstand

Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die ingaat op 25 mei 2018, krijgt u als school meer verantwoordelijk-heden om de persoonsgegevens van uw leerlingen en medewerkers goed te beschermen.

Veel medewerkers maken gebruik van de mogelijkheid om vanuit huis in te loggen via een remote desktop omgeving. Voor een goede beveiliging is het te adviseren om hierbij een ‘multi-factor authenticatie voor cloud toegang’ in te zetten.
Met een eigen app op laptop of smartphone kunnen gebruikers hiermee eenvoudiger veilig inloggen vanuit de mobiele apps die ze vaak gebruiken. Met een telkens eenmalige persoonlijke code komt men in de eigen persoonlijke omgeving. Dit kan vanuit huis, maar ook vanuit een andere locatie.

Vrijblijvend meer weten over deze Pointsharp app-oplossing? Neem contact op met uw Actacom accountmanager. Of bel of mail met de afdeling sales via 030-2489777 / sales@actacom.nl

Schermafbeelding 2017-12-19 om 14.27.00

Wijziging heffing thuiskopie

De thuiskopievergoeding biedt auteurs, componisten, muzikanten, producenten, kunstenaars, regisseurs en overigen een (gedeeltelijke) compensatie voor de inkomsten die zij mislopen doordat hun werk gekopieerd wordt. Stichting de Thuiskopie verdeelt de thuiskopievergoedingen onder de auteursrechthebbenden.

Per 1 januari 2018 gelden er aangepaste tarieven en vallen ook kopieën op USB-sticks en overige wearables met een opslagcapaciteit onder de thuiskopieregeling. Het tarief voor kopieën op een CD-r en VD-r komt per1 januari 2018 te vervallen.

De nieuwe tarieven voor thuiskopieheffing zullen door Actacom vanaf 1 januari a.s. gehanteerd worden.

Schermafbeelding 2017-12-19 om 14.29.11

Facet instellen

DUO heeft dit schooljaar de procedure voor Facet aangepast. In plaats van de Facet Browser dient er nu gebruik gemaakt te worden van een Bootable Client Lock Down (BCLD).
De BCLD kan gestart worden via PXE of USB. Indien u gebruik wenst te maken van de Facet Examen afname kan Actacom u adviseren bij en helpen met de implementatie van de meeste geschikte oplossing voor uw omgeving. U kunt hiervoor contact opnemen met uw accountmanager.

facet_logo

Portal voor Microsoft Office 365

Scholen die met Microsoft Office 365 werken kunnen een portal aanschaffen. Met deze portal, in de wandelgangen ook wel “Landingspagina” genoemd, kan de gebruiker zijn/haar Microsoft Office-omgeving volledig naar wens inrichten.

Naast de aan de gebruikers toegekende applicaties in de vorm van tegels, kan er o.a. voor gekozen worden om nieuwsitems, evenementen en een prikbord op de portal te tonen.

Wij hebben een dergelijke portal voor diverse scholen ingericht. Heeft u interesse en wilt u meer weten? Uw accountmanager kan u hier meer over vertellen.
U kunt ook contact opnemen met onze afdeling sales via sales@actacom.nl of 030-2489777.

nuovo

Nieuw: USB-stick met code

I.v.m. de privacywetgeving is het verstandig goed na te denken over data die “onderweg” wordt meegenomen. Actacom denkt met u mee en helpt u graag om o.a. schadeclaims en extra werk te voorkomen. Voor medewerkers die voor hun functie met data buiten de deur werken, hebben wij een prima oplossing: de Kingston Data Traveller 2000, een met een code beveiligde USB-stick van 4 GB.

U kunt deze Data Traveler via Actacom aanschaffen.

Raadpleeg uw accountmanager voor meer informatie of bel met onze salesafdeling via 030-248977

usb-stick-code

Klanttevredenheidsonderzoek

Afgelopen maand heeft u een uitnodiging voor het invullen van ons klanttevredenheidsonderzoek in uw mailbox ontvangen. Via deze enquête heeft u uw ervaring met de diverse afdelingen van Actacom kunnen aangeven. Uw antwoorden zijn voor ons van groot belang om onze dienstverlening gericht verder te verbeteren.

Hartelijk bedankt voor uw deelname!

KTO

Welkom bij Actacom!

We zijn blij dat we de volgende scholen mochten migreren naar ActaNet 3 . Ook is er een succesvol migratieproject naar SharePoint met een geïntegreerde portal gerealiseerd:

  • Unic in Utrecht;
  • The International School of Utrecht in Utrecht;
  • X11 Media en vormgeving in Utrecht.

We wensen jullie veel plezier met jullie ActaNet-omgeving!

welkom-afbeelding

Herinnering stroombeheer

Als u in ActaNet 2 de elementen stroombeheer heeft aangemaakt waarmee werkstations automatisch opstarten, dan dient u deze elementen voor een vakantie op “non-actief” te zetten. Dit doet u door in de “ActaNet Control” een dergelijk element te openen en bovenaan het vinkje bij “Actief” weg te halen. .

Gebruikers van ActaNet 3 kunnen de module “Schema’s” aanzetten waarmee bovenstaande actie overbodig wordt.

ppppp

Fijne feestdagen

Alle medewerkers van Actacom wensen u stralende feestdagen en goed en gezond 2018 toe. We hopen dat u na een welverdiende vakantie fit en fris weer aan de slag kunt gaan.

kerstboom-kerstgroet

Actacom Nederland B.V.

Actacom is dé ICT-specialist voor
het onderwijs en bibliotheken.

Maarssenbroeksedijk 51A
3542 DM Utrecht

T 030 - 248 97 77
E info@actacom.nl

Aanmelden voor Acta-Info

Meld u aan voor onze Acta-Info met praktische informatie en tips.
Acta-infoServicedesk

Onze servicedesk is op werkdagen standaard telefonisch bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur.

T 030 - 248 97 50
> topdesk.actacom.nl

Meekijken

> Support via online meekijken

Standaard meer mogelijk